Vilka vattentjänster är mest nödvändiga?

18 maj 2021 jonas olsson

Var någonstans tror du att det är vanligast att beställa vattentjänster? Du kommer inte få svaret på den frågan i den här texten, men det kan väl vara intressant om vi spenderar några minuter med att spekulera var någonstans det kan tänkas vara.  

Spontant tänker man att det borde vara vanligast där efterfrågan på vattentjänster är som störst. Borde inte det vara på de torraste platserna i världen? Typ Saharaöknen? Många som vandrar genom det landskapet borde vara i skriande behov av vattentjänster. 

Men vänta nu, så här långt kan inte spekulationerna får gå om du inte ens har fått en ordentlig definition på vad vattentjänster egentligen är. Det har bara tagits för givet att det är tjänst som tillgodoser vattenbehov. Men på vilket sätt? Är det för dricksvatten? Så att folk kan spola i sina toaletter? Eller handlar det om att kunna lägga ut en vattenspridare i trädgården för barnen att leka med? 

 

 

Allt hänger ihop

Ska man vara petig så handlar vattentjänster egentligen om sådant där som har med vatten inuti huset att göra. Du vet, avlopp och allt det där. Vattentjänster är sådant som möjliggör att du kan spola i din toalettstol och tvätta händerna efter att du torkat dig. Men vatten som vatten, eller hur? Allt hänger ihop. Det krävs rör och något slags avlopp även för att hålla igång en vattenspridare i trädgården. 

Det var kanske naivt att tro att det finns speciellt många vattentjänster just i Sahara och dess öken. Visserligen är det torrt, men det är väl också så av en anledning. De som bor i öknen hade säkert velat ha rinnande vatten i större utsträckning, men troligtvis är det inte möjligt. Saharaöknen är nämligen rätt stor. Om du istället vill kika på lite vattentjänster på ett mer lokalt håll kan du spana in följande länk: https://www.bengtssonab.se/vatten–avlopp.

Fler nyheter