Välja flugspö eller vanligt kastspö i Göteborg?

12 maj 2021 jonas olsson

Bor du i Göteborgstrakten har du oändliga möjligheter till fantastiskt fiske. Du kan fiska från båt, vandra längst kusten, åka ut i skärgården eller nyttja alla fantastiska vattendrag. Valet av fiskespö kan variera beroende på plats och vilken fisk du är ute efter.

Flugspö är perfekt att fiska havsöring med. Runt Göteborg finns det otroliga möjligheter att få tag i den eftertraktade havsöringen. Genom att välja rätt Flugspön i Göteborg ökar chanserna för att du ska kunna lyckas. Ett vanligt kastspö kan också fungera men när du väl provat flugfiske kommer du bli såld.

Flugspön delas upp i olika klasser och ska du ge dig ut runt Göteborg behöver du tänka på vilken typ av spö du väljer. En vanlig rekommendation är att välja ett spö i klass 7 eller 8. Klassningen är kopplat till vilken typ av fiske du ska göra.

 

Flugspö, lite av en vetenskap

Flugfiske kan vara svårt att lära sig, det är inte någon hemlighet. På samma sätt är det en vetenskap när det kommer till linor och spön. Därför är det alltid bra att prata med en kunnig innan du köper.

Det du kan tänka på är att förutom att hålla dig inom klass 7 och 8 är klingan. Mediumsnabb klinga till havsöringsfiske är populärt. Detta för att du ska kunna kasta lätt men samtidigt få bra drillning. Havsöringen är en pigg krabat som gärna ger lite motstånd.

När det kommer till längd så kan ett spö på runt nio fot vara lagom. Samtidig så är det lite av en smaksak och du kan alltid gå upp i längd. Som nybörjare kommer du få öva mycket innan du får dina första bra kast. Vill du lära dig flugfiska med stil kan du alltid ta en kurs. Då får du inte bara lära dig hantera utrustning utan även lära känna andra. 

Fler nyheter