single-image

Undvik ett tandlöst liv med hjälp av en tandläkare i Sollentuna

Olika människor har olika syn på vad som kan anses tandlöst. Sådant som myndigheters möjligheter till ingripande, lärares befogenheter i klassrummet, olika sätt att uppfostra jycken man just köpt etc. Listan kan göras väldigt lång. Men när ett ämne kommer på tal, tandvården i vårt avlånga land, är det dock bättre ställt. 

Tandlöst är väl inte en epitetet de flesta vill använda om det ämnet. Förutom när man kanske vill skoja till det lite. Det har hänt en hel del sedan de gamla egyptierna och deras primitiva odontologi praktiserades. Numera finns en bra och rikstäckande tandvård i hela Sverige, även i Sollentuna. Tandlös ska inte någon svensk behöva känna sig, åtminstone vad gäller munhålan.

Utvecklingen går ständigt framåt

I takt med teknikens framfart har odontologin utvecklats kontinuerligt och med rask takt. Numera kan varje person med mun- och tandproblem få hjälp med det mesta på ett snabbt och effektivt sätt. Tandläkare Sollentuna, och i hela vårt avlånga land, har en lång och gedigen utbildning och klarar de flesta tandproblem i vardagen på jobbet. När så krävs, till exempel vid komplicerade rotfyllningar och implantat, kan patienten även remitteras till en specialist i sin hemkommun eller på annan ort. Tandvårdslagen gäller för alla sorters kliniker, såväl Folktandvård som privata mottagningar.

Kostnaden för att gå till tandläkaren

Att gå till en tandläkare kan kosta lite olika beroende på var du bor och vilken klinik du väljer – Folktandvården eller privat. Alla i Sverige under 23 år går gratis till tandläkaren, oavsett vårdgivare. Som vuxen privatperson är det bra om du kollar lite på priser före du väljer tandvård, det kan som sagt skilja en del. 

Det finns också möjlighet att teckna försäkring för din tandvård. Då kommer du att betala ett månatligt belopp som bestäms utifrån din anamnes och besökshistorik. Högkostnadsskydd finns, liksom i sjukvården, också i tandvården.

Leave a Comment

Your email address will not be published.