Trädfällning i Norrtälje

31 mars 2021 patrick pettersson

Drömmer ni om en uteplats där man kan njuta av solen? Då är ni inte ensamma. En av de vanligaste orsakerna till att man vill röja och såga ner träd på sin tomt är för att man tycker att de skuggar för mycket. Andra orsaker till att ta ner träd kan vara att man vill ha bättre utsikt och mindre löv och kvistar att kratta upp. 

Men träd kan också växa sig alldeles för stora och skada intilliggande byggnader med sina grenar, och då måste man ta ner dem. Ibland blir träd tyvärr också sjuka och försvagade, vilket kan leda till att de knäcks och skadar människor och hus i närheten. Även sådana träd gör man bäst i att såga ner. På den egna tomten får man oftast fälla vilka träd man vill, men det finns undantag. Därför är det bra att alltid kolla vad som gäller med sin kommun. 

 

 

Träd har även praktiska funktioner

Det gäller att tänka sig för ordentligt innan man fäller ett träd så att man inte sen ångrar sig. Ofta tar det minst femtio år för ett träd att växa sig hyfsat stort och många träd är betydligt äldre än så. Träd fyller också många praktiska funktioner som man inte alltid tänker på. Förr i tiden planterade man ofta träd i närheten av huset för att det skulle skydda mot blåst och kalla vindar och hjälpa till att förbättra inomhusklimatet. 

En trädfällning måste ske säkert så att den inte skadar människor eller fastigheter runt omkring. Men det gäller också att se upp för elledningar, annars kan det bli väldigt dyrt. Vill man röja på sin tomt och ta ner träd gör man därför bäst i att anlita hjälp. Det finns flera bra företag som erbjuder trädfällning i Norrtälje, och som även kan forsla bort trädet eller såga det till ved. 

Fler nyheter