Stor användning av lastpallar

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Lastpallar har du garanterat stött på i samband med byggarbetsplatser eller renoveringar. Du kanske inte har använt dem själv, men du känner utan tvekan igen dem när du ser dem. En lastpall består ungefär av ett par bräder med en slags öppning under sig. Det är i den öppningen man kan köra in gaffeln på en truck så att de lätt kan transporteras från en plats till en annan. Det är det som är poängen med lastpallar. Att göra tung transportering mycket enklare.

Grejen med lastpallar är kanske den att behovet av dem ofta är väldigt tillfälligt. Det är sällan du har någon större användning av dem än i samband med själva byggprojektet när du håller på att renovera. Undantaget är kanske på lagret, där de också ofta används men där behovet kanske är lite mer konstant. Så en stor fråga brukar alltid vara vad i hela friden du ska göra av alla lastpallar när du är färdig med dem.

 

lastpallar

Kan bli nya möbler

Låt oss dra i nödbromsen om du nu tänker att du ska slänga alla dina lastpallar du använt under projektet. Att ge bort dem till någon som behöver dem är en bättre idé, precis som att sälja dem begagnat, men även det är ett ganska stort slöseri. Du kan nämligen få fortsatt väldigt stor glädje av dina lastpallar även efter att de tjänat sitt syfte vid renoveringen.

Det finns mängder med exempel på nätet hur folk har byggt kreativa möbler av sina lastpallar. Kanske är den mest klassiska varianten soffan att ha på balkongen eller uteplatsen. Andra tjusiga alternativ är soffbord, blomlådor eller bokhyllor. Faktum är att det dessutom är riktigt snyggt. Det ger en naturlig känsla i hemmet och du kan stoltsera med att säga att du faktiskt har byggt det själv. Så släng för allt i världen inte lastpallarna för fort.

Fler nyheter