Stålindustrin i olika former

10 april 2020 jonas olsson
Stålindustrin i olika former

När man tänker på stålindustrin så tänker man ofta på de riktigt stora jättarna inom stålindustrin. Både när det kommer till att producera och att Köpa stål. Men faktum är att det finns många mindre och medelstora företag som arbetar inom just stålindustrin. Så är man ett nystartat företag som letar efter bra stål och bra priser så är ett sätt att faktiskt googla på nätet och hitta sin nya leverantör. Idag mot hur det var förr så har vi fördelen att vi kan nå de flesta företagen direkt. Oavsett om företaget ligger i samma stad som man bor i eller om man söker efter grossister på andra sidan jordklotet. På så sätt kan man verkligen få precis den produkt man letar efter.

 

Vad använder man plåt till?

Det finns en stor efterfrågan på stål inom massor av olika branscher. En bransch som kanske är det man tänker på först är industrin där man använder stål till bland annat traverser och valsar. Bilindustrin är en given inköpare av stål då man formpressar många olika delar och detaljer till bilar. Andra användningsområden för stål är plåttak och järnvägar. Men även mera vardagliga saker som diskbänkar, saxar, bestick och kastruller. Ja det finns en hel uppsjö av produkter som är gjorda av stål.

 

 

Ståldagen vad är det?

Det finns faktiskt en dag som heter så. Det är en dag där bland annat politiker och företagare träffas för att diskutera framtiden inom industrin. Man pratar om framtida jobb och man talar även om miljön. Just miljön är en viktig fråga som engagerar och där industrin har mycket att tänka på. Framtidsvisioner där mängd- och typ av utsläpp diskuteras. Då industrin står för stora delar av utsläpp idag. Men även vilken typ av produkter som används i produktion med tanke på just miljön och att förbättra villkoren för våran planet.

Fler nyheter