Som handen i handsken

26 september 2019 jonas olsson
Som handen i handsken

Precis som hunden är människans bästa vän, så är förmodligen handsken detsamma för handen. Handskar värmer när kylan tränger sig på, de skyddar mot smuts och skador vid fysiskt arbete, och de kan även skydda ömtåliga föremål från att bli förstörda. Man kan undra vad det egentligen är för skillnad på handskar och vantar, men det finns nog ingen exakt definition mellan de två. Fast oftast tänker man nog på vantar som stickade och handskar som tillverkade i läder.

 

 

Satsa på läderhandskar

 

Vill man satsa på något som sitter som en smäck och håller i en lång, lång tid, då ska man definitivt satsa på ett par handskar tillverkade i läder. Ett par läderhandskar borde nog alla införskaffa. Ur miljösynpunkt är det också klokt eftersom ett par läderhandskar är tåliga och därmed håller väldigt länge. Inget slit och släng alltså. För att förhindra att de blir allt för slitna kan man dessutom faktiskt smörja in dem, precis som man tar hand om skor i samma material. De är också tidlösa och funkar därmed år efter år. Ett annat stort plus är även att de nästan bara blir skönare med tiden då de formar sig efter händerna och tillslut passar den rätte ägaren som… ja, som handen i handsken helt enkelt. 

 

Handskens historia

 

Förr i tiden var handskar bara för de högre samhällsklasserna, de var någonting som signalerade status. På ett sätt en fluga i modet. Än idag är handskar en naturlig accessoar i modevärlden, men såklart används de till mer än det. Allra främst används de nog av de flesta för att värma händerna och det har de gjort ända sedan slutet av 1800-talet, men de kan som sagt även skydda oss från skador eller skydda föremål från smuts som finns på våra händer. Handskens historia kommer nog fortsätta långt in i framtiden.

Fler nyheter