Skaffa dig ett vackert akvarium

26 augusti 2019 william eriksson
Skaffa dig ett vackert akvarium

Akvarium är vackra att titta på och fiskar är relativt lättskötta. Fiskar är bra husdjur för den som har lite tid eller är allergisk mot pälsdjur. Tänk på att olika fiskar behöver olika foder så läs på om vad just dina fiskar behöver. Fiskfoder är lätt att få tag i, både i djurbutiker och online. Det finns också vissa fiskar som inte ska blandas med vilka andra fiskar som helst. Det kan resultera i att en av sorterna blir den andres mat. Börja gärna med lättskötta fiskar för din och fiskarnas skull.

 

Innan du släpper i fiskarna

När du köpt ditt akvarium behöver du göra lite innan du kan släppa i fiskarna. Första steget är att välja vart du ska placera akvariet. Akvariet ska inte stå i solljus och fiskarna behöver lugn och ro. De blir lätt störda om de står vid en dörr eller annat ställe där ni passerar ofta. Låt inte barnen knacka på glaset eller störa fiskarna så de blir stressade. Akvariet ska också stå helt rakt och se till att möbeln det står på håller för vikten. Köp in rätt fiskfoder så du har det redo innan du lägger i fiskarna.

 

 

Nästa steg

Rengör akvariet ordentligt innan fiskarna släpps i men använd inte rengöringsmedel. Använd varmt vatten och en svamp som du endast använder till akvariet. Fyll på med sand och plantera växter samt annan dekoration. Ställ timer som regler timmarna som lampan är igång, ca 10-12 timmars ljus per dag är lagom. När du nu har vatten och allt annat förberett så släpper du i fiskarna enligt instruktionerna du får i butiken. Ge inte dina fiskar något foder första dagen och ge dem inte mer foder än vad de äter upp på ca två minuter. Det brukar räcka med att ge dem foder en gång om dagen.

Fler nyheter