Så hittar ni rätt säng

20 mars 2020 patrick pettersson
Så hittar ni rätt säng

Att sova bra och att ha rätt säng är viktigt för att man ska må bra och hålla sig frisk. Men det är inte alltid så enkelt att välja rätt madrass då det finns mycket att välja på. Därför är det viktigt att testa sängen och madrassen i butiken. Provligg och känn efter. Är den skön? Man ska tänka på att testa sängen i den sovställning som man oftast ligger i. Sover man mest på sidan ska sängen testas så. Fråga även den kunniga personalen och låt dem guida i jakten på den skönaste madrassen. 

 

Låt butikspersonalen guida er

Det finns även butiker som har experter som exempelvis kiropraktorer som kan hjälpa till. När man provar olika sängar brukar man enkelt känna vilken man tycker är skönast. Men den utbildade personalen kan även se om man ligger rätt så att ryggen får det stöd som den behöver. Hur länge man kan ha en säng innan den har gjort sitt är lite beroende av priset man betalar för den. Men normalt brukar en säng hålla i 15 till 20 år. Men vi går också upp och ner i vikt och kanske sängen inte passar oss längre på grund av detta? 

 

 

Man kan få testa sängen i 100 dagar

Den som väger lite mindre kan ofta ha en mjuk madrass men vad man tycker är skönt ska naturligtvis avgöra. Men en ergonomiskt bra säng är att föredra för de allra flesta. En sån säng hjälper alla ryggens delar och ger ett lågt tryck mot kroppen. Då kan vi och kroppen vila och återhämta oss ordentligt. Det finns återförsäljare av sängar där man kan pröva sängen i hundra dagar som exempelvis hos www.battrenatter.se. Skulle man råkat välja fel säng har man rätt att byta eller helt lämna tillbaka sängen men då mot en liten avgift.

Fler nyheter