Rörinspektion: En ofta bortglömd nödvändighet

30 september 2020 patrick pettersson

“Vissa saker talar man inte om i fint sällskap.” Vem har inte hört en predikan i den stilen någon gång? Men sanningen är hård, och den ska fram nu. Även den snorkigaste, mest fisförnäma människan som finns måste gå på toaletten. Och stopp i avloppet är en verklighet som alltid lurar bakom hörnet.

Någon som jobbar med rörinspektion och stamspolning kan då komma till undsättning. Men vem ska man vända sig till? Om man nu knappt vågar viska om badrumsvanor. Vem ska man be om rekommendationer? Jo, Google förstås!

Du kanske har hittat fram till ett pålitligt företag som genomför rörinspektion och stamspolning. Nu är det bara att boka. Men vad kan du förvänta dig av denna tjänst? Vad är egentligen stamspolning?

Varför behövs stamspolning?

I avloppsrören ska det rinna smutsvatten. Samt det vi gillar att kalla för nummer ett och nummer två. Allt annat ska in i soppåsen. Men ofta blir det fel saker som vill på äventyr ner i avloppsröret. För det mesta går det bra, eftersom rören är stora och breda nog.

Men inte alltid. Ibland har man en olycklig kombination av kallt matfett och andra rester. Som slinker ner till exempel i vasken. De fastnar i varandra och bygger på en propp. Och en dag står man där och stirrar ner i avgrunden. Man undrar varför innehållet i vasken eller toaletten bara snurrar runt. Det vill inte försvinna. Det är stopp.

Här gör rörinspektören sin entré. Stammen inspekteras, felet hittas. Rören spolas rena med vatten i högtryck. Svaga punkter hittas och åtgärdas. Behövs det stambyte är det ett jättejobb som väntar. Därför är det bättre att förebygga problemet långt innan det sker. Boka gärna rörinspektion före de stora felen uppstår! Du kommer att spara mycket tid och pengar i längden. Och du kommer att slippa leva ohygieniskt under en obestämd tid.

Fler nyheter