Rena och fina arbetsplatser

12 februari 2020 william eriksson
Rena och fina arbetsplatser

En kontorsstädning i stockholm innebär en rengöring av kontoret och alla ytor som kontorspersonalen använder, så att det blir lättare och trevligare att utföra sitt arbete. På det viset kan personalen fokusera på det arbete som de är anställda för, och behöver inte lägga ner mer tid än vad som krävs för att normalt hålla snyggt efter sig. Städbolaget kan även få uppdraget att notera om något börjar ta slut, som till exempel torkpapper, toalettpapper, diskmedel med mera, så att det är lättare för kontoret att ha koll på när det behöver köpas in. Ett rent och snyggt kontor med en fungerande kontorsstädning där allt är i ordning, ger också ett betydligt bättre intryck för kunder och andra besökare, och visar att här är ett företag som har koll på det de gör.

 

Vilka ytor som rengörs

Vid en kontorsstädning så börjar man uppifrån och går nedåt, det vill säga att förvisso inte varje vecka men med jämna mellanrum, så dammar man av taklamporna och går sedan nedåt till att torka av alla ytor som samlar damm och som fått någon fläck. Det är skrivbord och andra typer av bord, fönsterbänkar, golv och bordslampor, dataskärmar och tangentbord. Men man brukar vara mycket försiktig med att flytta på eventuella pappersdokument som ligger framme, för att inte störa i arbetet som pågår på kontoret.

 

 

Ansvarig och tystnadsplikt

När man utför en kontorsstädning så är det troligt att man vid något tillfälle kan råka höra något som kan vara känsligt för företaget om det kommer ut. Det kan också vara dokument som ligger framme som är konfidentiella. Företag som anlitar kontorsstädning brukar låta städbolag, byggfirmor som reparerar eller renoverar med flera, skriva under ett avtal om tystnadsplikt för att kunna säkra att städbolagets personal, och andra utomstående, inte sprider vidare eventuell konfidentiell information som man råkar få under arbetet. 

Fler nyheter