Pallkragar: Den perfekta lösningen för trädgårdsentusiaster

26 oktober 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Pallkragar har blivit allt populärare de senaste åren bland både nybörjare och erfarna trädgårdsentusiaster som vill odlas sina egna grönsaker, frukt och örter. Detta modernt odlingsredskap tar upp minimal plats men har maximal effekt som ger både en trevlig trädgårds-design och en spännande upplevelse.

Vad är en pallkrage?

En pallkrage är en kvadratisk eller rektangulär ram av trä med lite höjd som kan monteras på vilken slags yta. Den öppna undersidan kan läggas ovanpå gräsmattan, jordbädd eller terrass. Pallkragen fungerar som en ”låda” där man kan fylla upp med jord, gödsel och fröer för att skapa en idealisk miljö för odling. Det finns två olika typer av pallkragar: en enkel krage där du kan stapla flera på varandra till önskad höjd, eller en sammansatt med en inre och yttre krage som ger högre stabilitet.

Pallkrage

Fördelarna med pallkragar

Den största fördelen med pallkragar är att de kan placeras på relativt små utrymmen som balkonger, terrasser eller innergårdar. Detta gör det möjligt för människor att odla egen mat utan att behöva en stor trädgård. En annan fördel är dess estetiska utseende som förbättrar utseendet på alla trädgårdar och terrasser. Förutom de estetiska fördelarna ger pallkragar också en praktisk fördel eftersom de gör det lätt att sköta och underhålla odlingarna. Det är också möjligt att använda olika jordblandningar och gödsel i samma krage beroende på vad som ska odlas i dem.

Lätt att använda och anpassa

En pallkrage är enkel att använda och anpassa till olika typer av odlingar. Det går att anpassa storleken på krage och placering till vad som ska odlas i den. Du kan också välja vilken typ av jord och gödsel som passar bäst för vad du odlar. Det finns också möjlighet att använda ett nät eller plast för att skydda plantorna om det behövs. Förutom att användas till grönsaker, örter och frukt kan pallkragar också användas till blommor och andra prydnadsväxter. Detta ger en traditionell ingrediens som får din trädgårdsdesign att se ännu bättre ut.

Läs mer här: https://rostikt.se/pallkrage-odlingsram-planteringsror/

Fler nyheter