Nya smaker från havet

04 mars 2020 Mikael Barani
Nya smaker från havet

Antingen så gillar man mat från havet eller så gör man inte det. Så brukar det i varje fall vara. Det är lite som att man antingen gillar att bada i våra svenska, grumliga, sjöar eller så gör man inte det.
Mycket beror garanterat på vana. Har man växt upp vid vattnet så har man en anna sorts relation till det än om man är en inlandsbagge. Många associerar säkerligen havet med öppenhet och frihet medan andra tycker att den kan kännas lite hotande och jobbig. Man vill hellre bo i med skogsbeklädda områden där man känner sig trygg och säker från alltför öppna vyer.

Vi är alla olika och dras ofta till de miljöer som vi är bekanta med. Naturligtvis så kan saker komma att förändra genom att man utsätter sig för dem. Genom att vänja sig vid nya saker så kan man hitta en ny uppskattning för dem.

Vem minns inte första gången man drack kaffe. Fy bubblan vad det smakade hemskt och starkt. Men med tiden, och en del mjölk, så blev det lite godare för varje gång – tills man en dag inte kunde vara utan den.
Samma sak med sushi. Rå fisk? Det låter ju hemskt. Men fortsätter man att prova på så fastnar till slut den unika smaken som denna japanska rätt erbjuder.

Den svenska fisken avnjutes bäst i sällskap av ens nära och kära på en restaurang som Röken by Sonesson. Här går det att få en fin rätt med blick ut mot Östersjön. Dessutom erbjuder restaurangen catering i Simrishamn för den som vill ha något exklusivt till festen eller firandet.

Kanske kan man då passa på att be om att få något lite oväntat från menyn. Så att man kan bekanta sig med någon ny smak och på så vis erövra den, precis som man en gång i tiden gjorde med kaffet.

Fler nyheter