Norrland – en smak som smälter i munnen

23 februari 2020 Mikael Barani
Norrland – en smak som smälter i munnen

Det känns bra att vara ute och vandra. Inte bara på grund av den fysiska aktiviteten och vyerna, utan för att man känner sig fri och oberoende på ett sätt som man inte gör i staden eller inom civilisationen. För även om man förlitar sig på frystorkad mat och gashäll så innebär en vandringstur med en övernattning eller två att man måste lita på sig själv.

Det handlar om allt från att ha gjort rätt förberedelser till att kunna hantera det oväntade. För en vandring i fjällen är inte riktigt samma sak som en semester. Här gäller det att i någon mån kämpa och lida för att ta sig fram till sitt mål, två saker som vi inte riktigt förknippar med en klassisk semester.

Men det är just den kampen och det lidandet som skapar kontrasterna till vardagen. Har man kommit fram till sin destination, trots något skavsår och att man har frusit, så känns till slut resan som själva poängen. Det är ju en klassisk insikt, men den stämmer. Det är strapatsen som skapar värde i våra liv. Att saligt få njuta av en värmande eld och äta en tunnbrödsrulle, den enkelheten uppskattar man nästan bara om man vet hur det är att verkligen slita för upplevelsen.

På tal om upplevelser så kan man återuppleva sin strapats även långt från vildmarken. I varje fall när det kommer till den kulinariska biten. Restaurang Knut i Stockholm erbjuder nämligen det bästa av maten från Norrland. Som bonus går det faktiskt även att få detta etablissemang att servera företagscatering i Stockholm.

Kanske är det så att du, mellan tuggorna, kommer att få inspiration till en ny vandringstur? Äventyret ligger ju nämligen runt hörnet och man behöver inte ta sig ända till Norrland för att njuta av lite lidande, pina och helt underbara upplevelser.

Fler nyheter