När livet är som bäst

19 maj 2020 Lily Hansen

Finns det något lyxigare än att krypa ner i en färdigbäddad säng med frasiga lakan och fluffiga täcken? Att veta att man inte själv behöver bädda eller städa rummet någonsin. Att få stiga upp på morgonen och nyvaken sätta sig vid en dignande frukostbuffé där man kan frossa i allt det godaste och dessutom sitta länge. Det handlar om att bo på hotell, eller rättare sagt bed & breakfast. Vad är då skillnaden mellan att bo på ett B&B och ett hotell? Det finns faktiskt några olikheter. Allt beror på vad man har för agenda, dvs. vad som är anledningen till att man ska bo på hotell.

 

Är det någon skillnad? 

Vid första anblick kan det verka som om det är samma sak med olika namn. Men det finns trots allt en del skillnader. Hotell är ofta större hotellkedjor som man kan hitta i hela landet, så oavsett vilket man bor på är de ganska lika. Bed and breakfast däremot är oftast privatägda. Det kan vara en del av ett hem som byggts om för att kunna ta emot nattgäster. De ligger ofta på landet och man får köra av motorvägen och in på lite mindre vägar för att hitta dessa små “Hideaways”. 

 

Mer familjär stämning

Vanligt är att en familj ensamma har hand om gästerna, och ibland med några få anställda som arbetar med olika sysslor. Det gör att man får lär känna personalen på ett lite bättre sätt, då man kan möta samma person både vid städning, i restaurangen eller vid receptionsdisken. Om man gärna söker sig till olika aktiviteter ute i naturen är bed and breakfast ett bra alternativ. De är ofta belägna nära sevärdheter och naturupplevelser. Gör en sökning på till exempelvis bed and breakfast i Gävle om du har tänkt att göra ett besök i Furuviksparken.

Fler nyheter