När kan du behöva en jurist?

19 augusti 2019
patrick pettersson
När kan du behöva en jurist?

Det är lätt att tro att du endast behöver en advokat eller jurist när du begått ett brott. Det är helt felaktigt. Det finns många gånger i livet när det kan vara bra att vända sig till en advokat eller en jurist. Det kan vara bra att veta att det är skillnad mellan en advokat och en jurist. Advokat är en skyddad titel så vem som helst får inte kalla sig advokat. Du ska ha utbildat dig till jurist genom en kvalificerad juridisk utbildning som tar ca fem år och ta en juristexamen. Därefter måste du arbeta minst tre år med kvalificerade uppgifter och ta en advokatexamen.

 

 

När kan du behöva juridisk hjälp?

 

Idag är det inte ovanligt att många blir sambos och väljer att inte gifta sig. När du är sammanboende med din partner så gäller inte samma lagstiftning som när du ingått äktenskap. Det är därför bra att skriva ett samboavtal. När kärleken är ny är det lätt att strunta i tråkiga juridiska detaljer. Behöver du en jurist i Göteborg så är https://advokatfirmanop.se/sv ett bra alternativ. Skriv ett samboavtal så skyddar du både dig själv och din partner om kärleken tar slut. De största konflikterna gäller ofta ekonomin.

 

Fler gånger det är bra att anlita en jurist

 

Om du eller din partner har barn från tidigare förhållanden så är det bra att upprätta ett testamente. Det skyddar både din nya partner och dina barn från obehagliga situationer om du avlider. En jurist kan upprätta ett testamente som är juridiskt hållbart. Det är inte heller fel att skriva äktenskapsförord, det gäller även om ni inte har gigantiska tillgångar. Du kanske vill att framtida arv ska regleras på ett speciellt sätt, kanske vill ni också reglera vem som ska ha sommarstugan? Så en advokat eller jurist kan helt enkelt göra livet lättare. 

Fler nyheter