När behövs brunnsborrning?

11 juni 2020
william eriksson

Brunnsborrning utförs av två orsaker; för att få tillgång antingen till vatten eller till värme. Tanken är att använda vattnet som lagrats nere i berget som en vattenkälla för ett hus eller en villa. Uppdragen skiljer sig varandra emellan beroende på tomten och jordlagren som måste borras förbi. En brunnsborrning inkluderar allt från borrning till säkringar och cementtätningar och kan ta olika länge beroende på jobbets svårighetsgrad. Varje brunnsborrning kräver tillstånd för att få utföras.

 

Hur hittas en bra entreprenör för brunnsborrning?

Som husägare finns det mycket att tänka och räkna på. Budgetering är en viktig aspekt som måste tas hänsyn till. Låt oss säga att en ny tomt är inköpt och nästa steg är att planera in en brunnsborrning. Två frågor dyker upp nästan direkt – vem ska anlitas för att utföra uppdraget och vad kommer det att kosta? Ett passande företag kan hittas genom att söka på nätet. Befinner du dig i Västerås eller nära staden, sök på ”brunnsborrning i västerås” och kolla genom resultaten som kommer upp. Ett annat sätt att hantera sökprocessen är att fråga vänner och bekanta som redan har gjort en brunnsborrning. Priset är en väldigt viktig aspekt att ta hänsyn till och får därför en separat rubrik som kommer härnäst.

 

 

Har du råd med en brunnsborrning?

Brunnsborrningar kan kosta olika mycket. Priset beror dels på projektets storlek men även på tariffen som det utvalda företaget jobbar efter. Ett sådant projekt kan kosta från 50 000 kronor upp till 75 000 kronor inklusive moms. En bra nyhet är att brunnsborrning omfattas av ROT-avdraget. Detta avdrag gäller endast arbetskostnaden och kan uppgå till 30% av den totala summan. Taket ligger på 50 000 kronor per person och år. Som sagt skiljer sig offerterna företag emellan. För att få en trovärdig sådan bör du söka upp en seriös och erfaren aktör i branschen.

Fler nyheter