Med tredjepartslogistik slipper du lagerhållning

17 juni 2021 jonas olsson

Du tycker kanske som chef att det känns lite läskigt att inte själv övervaka dina utleveranser, att se till att godset kommer i rätt lådor och får etiketter till rätt kund. Men kanske har du redan en lageransvarig person som sköter det praktiska åt dig. Det är lika lätt att anlita ett företag för tredjepartslogistik.

När du utlokaliserar ditt lager kan du inte rent praktiskt gå ut på lagret och övervaka varje kartong, men folk som jobbar med 3PL, tredjepartslogistik, är proffs på allt som gäller lagerhantering. Den kostnad du betalar för en sådan tjänst är en bråkdel av alla utgifter du har med ett eget lager. 

 

Du sparar även in på jobb

När du sparar in på utgifter och jobb, betyder det både personalens arbetsuppgifter och ditt eget ansvar för truckar, personalutbildning, kontroll av lagerbyggnader, inbrottslarm, fastighetskostnader, frakthantering och mycket annat. Det sköts rationellt, på ett annat håll.

Du kan också utlokalisera inleveranserna, vilket innebär att du inte behöver lagerhålla något eller skicka iväg något alls. Allt kan faktiskt skötas av ett företag som du anlitar för tredjepartslogistiken. 

 

 

Ordern tas om hand av lagerproffs

Kunderna skickar sina beställningar som vanligt, och du har full koll på deras aktiviteter. Alla uppgifter finns i datorn, så det är lätt för dig att ha kontakt med din kundkrets, göra reklamutskick och öka dina marknadsandelar. Skillnaden är att ordern behandlas på ett externt lager, plockas, packas, märks och utlevereras därifrån.

Du frigör både tid och kapacitet, och med ett mindre kontor och färre maskiner behövs det inte så mycket mer än en bra datoruppkoppling. Från din mobil kan du sköta det mesta, och du får mer gjort med mindre ansträngning. Du får mer tid över för att utveckla företagets strategier, leta upp fler kunder, skaffa leverantörer och minska på stressen i vardagen, så tredjepartslogistik är en smart lösning.

Fler nyheter