Många svenskar beroende av bilen

16 april 2020 jonas olsson
Många svenskar beroende av bilen

Enligt offentlig statistik som är ganska enkel att googla fram så uppges drygt 60 % av svenska befolkningen vara beroende av sin bil för att få livspusslet att gå ihop. Det är en oerhört stor andel av Sveriges befolkning vars liv helt och hållet skulle stanna upp om någonting oväntat skulle hända med bilen som gör att den inte längre går att köra. För dessa människor, från söder till norr, är det helt nödvändigt att det finns Bilservice i Hudiksvall, Ystad, Borås, Umeå eller tjotahejti. Överallt i Sverige behöver det finnas verkstäder och mekaniker som kan erbjuda sin service för åtminstone denna sextioprocentiga andel av befolkningen som är helt beroende av bilen. 

Gräns även för den händiga 

Det är ju bara att inse fakta. Du är säkert jätteduktig, händig på att bygga staket, byta proppar eller göra kanalsökningar på din TV-box. Du kanske faktiskt också har en talang för att meka med bilar. Men de allra flesta människor saknar den “know how” som behövs för att laga sin egen bil om olyckan väl är framme. Man har tagit sitt körkort, klarat uppkörningen och teoriprovet men har därefter ganska begränsad kunskap om hur bilen faktiskt fungerar.

 

Lämna bilen i rätta händer 

Man kan jämföra det med ett sjukhus och läkare. Blir du sjuk eller skadad – visst, det finns en hel del pseudovetenskapliga huskurer att ta till mot influensor, brutna revben eller öppna sår. Men låter man en läkare behandla skadorna bör man kunna garanteras en professionell och saklig diagnos och experter som vet vad de gör. Det är samma med bilbranschen. Visst, försök sparka på bilen eller skruva lite här och där. Det kanske hjälper. Men för bästa möjliga resultat både på kort och lång sikt gör du klokast i att lämna bilen i mekanikerns rätta händer när den går sönder.

Fler nyheter