Magicadental i Järfälla erbjuder tandvård för alla

28 december 2021 jonas olsson

editorial

Att ha nära till sin tandläkare har den stora fördelen att det blir lättare att hinna med besöken till och från jobbet eller skolan. Är man en familj med barn kan man också välja en tandläkare som erbjuder tandvård för både stora och små som exempelvis magicadental i Järfälla. Tandvård för barn och ungdomar är kostnadsfri upp till det att de fyller tjugofyra år. De kan själva välja vilken tandläkare de vill gå till, bara denne är ansluten till försäkringskassan. 

Tandvård bedrivs i Sverige både av Folktandvården och privata tandvårdskliniker. Detta gör att priserna kan variera en hel del. För den som ska göra en större lagning av en tand, eller genomgå någon annan kostsam behandling, kan det därför löna sig att jämföra priser mellan olika tandläkare. Då tandläkarspråk kan vara krångligt kan man be tandläkaren skriva ner på ett papper vad som är fel och vilken behandling som måste göras för att komma tillrätta med problemet. Då blir det enklare att sedan ringa runt och be om prisuppgifter hos andra tandläkare. 

 

image

 

Specialistvård för tandvårdsrädda

Det bästa är att regelbundet besöka en tandläkare för att kontrollera att allt är bra med tänderna. Man ska inte vänta med besöken tills man har ont eller det luktar illa, då förebyggande tandvård alltid är bäst. Detta eftersom det blir mycket lättare att åtgärda problem om de upptäcks i ett tidigt stadie. Men det blir också billigare eftersom man oftast kan undvika stora och dyra behandlingar.

Är man rädd för att gå till tandläkaren och av den anledningen gärna skjuter upp besöken ska man berätta detta för tandsköterskan eller tandläkaren. Detta då tandläkare även är utbildade i att handskas med tandvårdsrädda och då kan anpassa besöket. Exempelvis kan man om det är ljuden man tycker är obehagliga ha hörlurar på sig och lyssna på lugnande musik. 

Fler nyheter