Lys upp vinternatten med magicshine pannlampa

21 september 2020 Mikael Barani

Nu när mörkret börjar komma allt tidigare så kan man verkligen känna hur höst- och vintermyset smyger sig på. Visst tycker många av oss att det är jobbigt när tillvaron blir allt mer dunkel och skymningen kommer allt tidigare. Samtidigt så är det ju så läget är. Kan man vända det till något positivt så går det att trivas i livet under hela året och inte bara när solen värmer som mest.
Det gäller helt enkelt att anpassa sig efter det som gäller och se till att man ändå har kul.

Pannlampan som lyser upp i vintermörkret

Ett enkelt och spännande sätt att göra hösten och vintern rolig är att gå på skogspromenader i mörkret. Bara spänn på en pannlampa så som magicshine och trampa ut på stigarna. Känner du dig osäker så är det bara trevligt att göra denna aktivitet i en grupp. Samtidigt så finns det något unikt och kittlande med att ensam vandra ute i skogarna.

Se naturligtvis till att du känner till trakterna som du befinner dig i. Att röra sig i skogar som man inte är bekant med när det är mörkt… ja det är ett enkelt recept till att gå vilse och riskera att nedkyld. Ha därför alltid också med dig mobiltelefonen och säg till var du ska gå när du går ut.

På så sätt kan du äventyra tryggt. Med tiden stiger kunskapsnivåerna och du kanske också kompletterar den där pannlampan med flera verktyg som gör att du faktiskt kan övernatta i skogen och frodas – även när temperaturerna kryper nedåt mot minusgraderna. Dock så gäller det som sagt att ha förberett väl så att man inte kastar sig ut i det okända. Det kan som sagt sluta illa.

Detta är bara ett av de många sätten som man faktiskt kan skapa njutning i tillvaron året om. Du har säkert egna idéer som är minst lika roliga.

Fler nyheter