Låt en nattlampa hjälpa barnet att sova lugnt

10 januari 2022
Lily Hansen

advertorial

Det kan vara läskigt att sova i eget rum för de små, speciellt om det blir väldigt mörkt. En nattlampa kan skänka den trygghet som behövs för att barnet ska kunna sova gott hela natten. Det finns många varianter på nattlampor för barn och den som söker på “nattlampa barn” kommer att få många träffar. Tack vare det digra utbudet finns det lampor som passar in i alla hem, oavsett smak och inredningsstil.  

Anpassad för att lysa om natten

Om man vaknar på natten i ett kolsvart rum kan det vara svårt att orientera sig. För ett litet barn kan detta te sig väldigt skrämmande. En lampa som lyser med lagom intensitet är för många barnfamiljer en verklig räddning för lugna nätter. Lampan ska lysa tillräckligt för att hjälpa barnet att se sig om ordentligt i rummet om han eller hon vaknar. Samtidigt ska den inte lysa så starkt att den riskerar att störa sömnen.

 

image

 

Barn vill gärna få chans att välja själva

En lampa i regnbågens färger eller kanske en som är formad som ett djur? Varför inte en lampa med en tecknad favoritfigur som sällskap om natten? Det finns också stilrena nattlampor som inte bara passar in i ett barnrum. Även nattlampor med 3D-effekt finns att hitta. Genom att låta barnet vara med och välja nattlampa kan man ytterligare förstärka att lampan är något som finns för barnets skull.

Det finns många såväl fysiska butiker som nätbutiker som säljer nattlampor för barn och priserna varierar. Också lite större barn har stor hjälp av en nattlampa om de till exempel ska gå på toaletten på natten. Då kan det svaga skenet från lampan vägleda från sängen och sedan tillbaka igen. Även mörka kvällar och morgnar ger en nattlampa ett mysigt sken och blir en härlig inredningsdetalj i barnets rum.

Fler nyheter