Låt en arborist i Malmö se över träden

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

En arborist är expert på trädvård och kan hjälpa till med att sätta upp en trädvårdsplan för de olika träd man har. En trädvårdsplan är alltid långsiktig och kan exempelvis tala om när träden ska beskäras. Framförallt är det fruktträd som mår bra av att beskäras eftersom det också bidrar till att de producerar mer frukt. 

Det gäller att träden beskärs på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Annars kan beskärningen i stället skada träden och göra dem mer mottagliga för sjukdom. Ibland har tidigare ägare tyvärr beskurit träden fel. Som tur är går detta ibland att rätta till, men det kan ta lång tid. En arborist kan hjälpa till med att beskära träden på rätt sätt så att de på nytt blir starka, men i de fall träden redan hunnit drabbas av röta kan arboristen i stället behöva ta ner dem.

 

arborist Malmö

 

Så får man friska och motståndskraftiga träd

Träd växer långsamt och det tar många år för dem att bli riktigt stora. På vägen utsätts de dessutom för sjukdomar och andra problem. Men genom att sköta om träd och ge dem de bästa förutsättningarna så kan man få dem starka och motståndskraftiga mot olika sjukdomar och röta. Har man precis planterat nya träd, eller kanske nyligen flyttat in i ett hus i Malmö med en vacker trädgård och många träd, så kan det vara en god idé att så snart som möjligt konsultera en arborist.

När man som privatperson anlitar en arborist i Malmö kan man nyttja rutavdraget på arbetskostnaden och på så vis få ner priset. Givetvis bör man ändå jämföra priser genom att ta in offerter från flera olika arborister. Arborister arbetar också med trädfällning och erbjuder tjänster som stubbfräsning och återplantering av träd. De kan även hjälpa till med att forsla bort det avverkade materialet till en återvinningsstation. 

Fler nyheter