single-image

Lägg om – För hälsans skull

Det verkar vara lite av ett lotteri det här med att hur man blir drabbad av Covid-19. Om man nu blir drabbad av det. De flesta verkar ju klara sig utan några, eller med milda, symptom. Däremot är det vissa som uppvisar de mer underliga symptomen: Förlust av smak- och luktsinne samt en kittlade känsla i fötterna.
Det verkar vara lite av ett lotteri gällande hur det blir. 

Fast det finns säkerligen någon sorts anledning till varför man blir drabbad så som man blir drabbad. Eller varför man inte blir drabbad.
En hel del verkar ju höra samman med övervikt, rökning och andra liknande företeelser. Ja förutom ålder då som verkar vara den mest avgörande faktorn i sammanhanget. Det går det ju inte att göra så mycket åt, man är så gammal som man är. Däremot så har man absolut kontroll över sina livsstilsvanor.

Med det sagt är det inte lätt att lägga om till ett hälsosammare liv. Ofta finns överätning, rökning och annat där som en emotionell buffert mot något. Lägger vi plötsligt av med en ovana så brukar vi inte bara drabbas av de fysiska konsekvenserna, utan även de emotionella. 
Det går med andra ord inte att linda in det på något sätt: Att lägga om sitt liv innebär en hel del lidande.

Med tiden lättar naturligtvis dessa smärtor. Kan du behålla motivation och fokus så kommer vinsterna snart att börja visa sig. Kanske hittar du också en ny kärlek till dig själv och din kropp och inser att du och den förtjänar det bästa. Både när det kommer till mat och tillskott så som örtkapslar.
Här kan det vara en god idé att ta hjälp av en kostrådgivare eller någon med en liknande profession. På så sätt får du både tips och motivation från en objektiv och kunnig part.