single-image

Kattnät på balkongen: För den äventyrslystna lägenhetskatten

Går det att vara kattägare när man bor i lägenhet? Visst, såvida hyresvärden är med på att man har husdjur. Det finns dock vissa saker man bör tänka på när det gäller kattens välmående. Bor man högt uppe är kattnätet ett av de viktigaste. 

Kattnätet är ett nät som man spänner fast över balkongen. Målet är att katten inte ska trilla ner och mista alla nio liv i en smäll. Alla kattägare vet att dessa nyckfulla pälsklingar ibland inte räknar rätt när de ska hoppa från en farlig höjd till en annan. Men det är en sak att hoppa från köksbänken till kylskåpet. En helt annan att tappa fotfästet när man jagar fjärilar på balkongkanten. Då är det en fråga om liv eller död.

 

Säkra favvostället

Livet i lägenhet är inte alltid en dans på rosor. Precis som husse eller matte, behöver kisse också motion och frisk luft för ett långt och friskt liv. Du kanske inte har tid eller lust att ta katten på långa promenader varje dag. De flesta katter är dock bra på att hitta på bus själva.

Därför är balkongen ofta en favoritplats. Därifrån har man utsikt “över hela världen”. Man kan se ner på löjliga hundar som fjantar och har sig. På säkert avstånd, förstås. Man kan ha roligt med fjärilar och andra insekter som kommer på besök. Och har man tur kan man ta en skön tupplur precis där solstrålen träffar golvet.

Kattnätet hindrar även andra djur från att komma in och locka katten till jakt. En nyfiken ekorre eller fågel som irrat sig till din balkong skyddas från säker slakt genom kattnätet. Och du slipper städa bort liket… Kom ihåg att höra med hyresvärden om det är tillåtet med kattnät balkong. Du vill ju göra allt för att din mysiga lilla vän ska ha största möjliga glädje av livet

Leave a Comment

Your email address will not be published.