single-image

Inspirationen som räcker längre än på konferensen i Malmö

Vem vänder du dig till när du behöver inspiration? Det råder nämligen inte någon brist på den varan ute på internet. Överallt läggs citat fram i en takt som helt enkelt aldrig var möjlig tidigare. Förut fick man ju själv jaga citat i böcker. Idag är det bara att knappa in ”Inspiring quotes” i sökmotorn och plötsligt har man en energikick i textformat framför ögonen.

Låt inspirationen ge dig vingar

Saken är den att det är lätt att nästan bli beroende av dessa citat. De blir lite som en quick fix att hänga upp tankarna på men blir inte något som man lever efter. För det handlar ju faktiskt om att omsätta all denna energi till någon form av handling och, förhoppningsvis, förbättring i sitt liv.

Samma sak gäller om man ser en inspirerande föreläsning på Konferens Malmö och sedan känner sig taggad efteråt i en dag eller två. Det är nu man ska skrida till verket och göra upp en plan. För den behövs sedan när den där initiala kicken går över.

På många sätt är det lite som med när man blir förälskad. Till en början så är den där andra personen fantastisk och ofelbar och ser tillbaka på en på samma sätt. Men när förälskelsen är över börjar kärleken och det är också då det riktiga arbetet börjar. Man ser alla de mänskliga brister och fel som vi alla bär på.

Det är då man behöver inspirera varandra till att acceptera sig själv och varandra, samtidigt som man också ger energi till att skapa förbättringar i varandras liv.

Nästa gång du känner dig riktigt inspirerad: Kom på en väldigt konkret sak som du kan göra för att göra ditt liv bättre. Tänk ut hur du ska genomföra den och skriv ned den. När du sedan tappar fart, för det gör vi alla, så tar du fram den där texten och fortsätter arbeta på dig själv – även när du egentligen inte har lust.

För det bästa sättet att förbättra världen på är genom att förbättra dig själv.

Leave a Comment

Your email address will not be published.