single-image

Hjälp att flytta bilen

Om man behöver flytta sin bil till en verkstad, antingen hemifrån eller om den går sönder på vägen, så kan man ta hjälp med sin biltransport av en bärgare. Jobbar man med biltransport i Stenungsund är man van att flytta bilar i samband med enklare problem eller kanske totalt kraschade bilar efter en krock. Med ett enkelt samtal kan man få hjälp att förflytta sitt fordon till en mekaniker som kan åtgärda problemen. Om det är riktigt illa så bär färden direkt till ett skrotupplag.

 

Gratis eller med kostnad

I många bilförsäkringar ingår biltransport. Ska man exempelvis resa långt eller är fullkomligt beroende av sin bil i arbetet eller vardagen, så är det en god idé att teckna en sådan försäkring. Kanske lägger man även till möjligheten att få en lånebil, när man ändå är igång. Försäkringarna kostar en slant mer än vanlig halv- eller helförsäkring. Däremot kan en enda skada på bilen betala sig om man inte kan komma till sitt möte, sitt arbete eller för att kunna hämta sina barn exempelvis. Om man har en försäkring där bärgning ingår så är det viktigt att man ringer det telefonnummer som försäkringsbolaget uppger, för att hamna hos rätt bärgare.

 

Enklare hjälp på plats

Viss enklare hjälp kan man få redan på plats av bärgaren, utan att behöva en biltransport till mekanikern. Det kan röra sig om byte till reservdäcket, öppning av dörr om till exempel låset frusit, eller starthjälp om batteriet lagt av. På det sättet går det snabbt och lätt och både bärgaren och bilägaren kan köra vidare åt var sitt håll. Skulle man dock behöva biltransport så får man följa med till mekanikern. Antingen i bärgarens förarhytt eller så kan man sitta kvar i sin egen bil på bärgarens flak. Det är en upplevelse som många barn kan tycka är spännande.

Leave a Comment

Your email address will not be published.