Här du inte ålderdomen smyga sig på kan det vara läge för en hörapparat från Phonak

18 november 2020 Mikael Barani

Det finns endast en sak som är garanterat här i livet. You guessed it: Döden. Det är inte konstigare än så att vi alla kommer att nå vägs ände en dag.

De goda nyheterna är att vi har på oss fram till dess att utforska och forma livet efter våra behag. Det är naturligtvis inte något enkelt arbete, livet är helt enkelt inte något för den knäsvage. 

Från äventyr till introspektion

Vi bombarderas konstant med val och händelser som gör att livet består av friktion som vi måste hantera. Kontraster skapar dynamik och känner man sig uttråkad så beror det till allra hösta grad på att man inte är ”där ute” och vågat utmana sig själv och ta för sig.

Med tiden kommer det förstås en känsla av introspektion och ett lugnare tempo. Man trappar ned på tempot och börjar hitta andra värden i livet än att kasta sig ut huvudstupa in i det okända.

Detta naturliga lugn innebär också att man tar motgångar med gott mod. Någonstans har man insett att allting är temporärt och det gäller att njuta av var sak när tillfälle ges. 
Det betyder fortfarande att man kan känna en sorts sorg när man åldras. Hörseln blir sämre och man får en hörapparat från Phonak.

Tids nog inser man dock att det är som det är och att lidande är frivilligt. Smärta kommer vi alltid att drabbas av men lidandet, att vi fokuserar på motgångarna, bestämmer vi dock själva över.

Det gäller bara att träna upp den muskeln som säger åt oss att det är dags att gå vidare. Vi gör det genom små steg i vardagen. Vi gör det genom att bli handlingskraftiga när vi vill ge upp.

Det är så här det är att vara människa. Det är så här det är att leva på jorden: Alldeles galet, svårt och underbart.

Fler nyheter