Gör något åt dina höga elkostnader

24 mars 2020 Eva Olsson
Gör något åt dina höga elkostnader

Elkostnaden är den utgift som de flesta inte kommer ifrån, när de har en fastighet. Har man direktverkande el i bostaden kan den bli mycket hög, om man inte tar till andra besparande åtgärder. En värmepump kan sänka kostnaden rejält, då man kan spara energi från 50% och ända upp till 80% beroende på vilken värmepump man väljer.

Det kan vara svårt att veta vilken värmepump som skulle göra mest nytta i den bostad man har. Därför kan det vara nödvändigt att få hjälp av en kunnig specialist på just det området. Crilles VVS och Värmeteknik är specialiserad inom installationer och försäljning av värmepumpar i Hultsfred. Där kan du få råd inför val av värmepump.

De erbjuder även en kostnadsfri offert med hembesök, för att se vilken energikälla som skulle vara bäst för just din familj och ditt hem. Här kan du även få svar på en enkel fråga, likaväl som vad det kostar att byta uppvärmning i hela ditt hem. De har också ett journummer som man kan nå dem på, om det skulle vara verklig kris.   

En luft-luftvärmepump är perfekt i hus med direktverkande el. Genom att installera den värmepumpen får du en jämnare inomhustemperatur och slipper den torra luften från el-element. Jämförelsevis är installationskostnaden låg och du kan spara upp till 50%.

Med en luft-vattenvärmepump kan du göra en högre besparing, speciellt på platser där det är lite mildare klimat. Här kan du göra en energibesparing på upp till 60%, beroende på vilken uppvärmning du har idag.

Bergvärme, jordvärme och sjövärme har samma typ av värmepump, som kopplas till ditt vattenburna värmesystem. De varvtalsstyrda bergvärmepumparna anpassas steglöst efter ditt behov, så du får en behaglig och jämn inomhustemperatur. Det minskar också påfrestningen på värmepumpen. De ger upp till 80% i energibesparing och du får en långvarig och ett säkert uppvärmningssystem. Det kan installeras i alla typer av byggnader och behöver mindre service än luft-luftvärmepumpen eller luft-vattenvärmepumpen.

 

Fler nyheter