Följ trenden med slitna jeans

15 november 2019 jonas olsson
Följ trenden med slitna jeans

Många kan nog vittna om att när de först började använda ripped jeans som ung vuxen ofta mötte kommentarer från äldre liknande denna: “Jag förstår inte varför man ska betala så mycket för jeans som är trasiga?”. Ifrågasättanden som detta finns säkerligen fortfarande från den allra äldsta generationen, men i övrigt verkar de flesta ha börjat förstå det snygga och kaxiga i ett perfekt slitna jeans. Långt tillbaka i tiden var trasiga jeans ett attribut som snarare tillhörde ungdomar från punkscenen eller andra alternativa stilar, nu är det något som väldigt många bär med stolthet oavsett ålder eller musikstil!

 

Jeans som passar alla

Ripped jeans ger en råare och snyggare look oavsett om det bärs av en kvinna eller en man. Men många kan nog hålla med om att ett par snyggt slitna jeans utstrålar en mer maskulin look på en kille än var ett par traditionella hela brallor gör. Det är schysst att jeansen finns i olika färger och grad av slitning. De finns även i olika modeller där vissa är väldigt skinny med tajta ben och andra mer löst sittande. Det finns helt enkelt ett par slitna jeans för alla smaker och kroppsformer. Vissa visar hela knäna och andra har diskretare slitningar. Ibland kanske man vill vara mer trendig och vågad och andra dagar lite mer diskret i sin stil.

Vilket stil vill du ha idag?

I perioder har det varit nästintill lite tabu att som man ha på sig ett par tajta jeans, idag ser vi män i alla storlekar i snygga tajta stretchjeans med modell stuprör. Vissa tuffar till looken ytterligare med bomberjacka, andra med mönstrade t-shirts i starka färger och vissa låter det råa möta det propra med en schysst kavaj och seglarskor till. Ripped jeans går att kombinera med allt i garderoben och utgången är garanterad succé!

Fler nyheter