En vvs-montör fixar dina rörledningar

28 december 2021 jonas olsson

editorial

När du behöver nya rör i ditt hus kan du kontakta en skicklig vvs-montör, så får du det gjort snabbt. Kanske ska du skaffa en ny tvättmaskin, eller så vill du flytta rör när du gör en förändring i huset. Men en duktig montör går också in och tittar på dina befintliga rörledningar, åtgärdar fel och avloppsstopp.

Det finns små kameror som man skickar in i rören, så att man kan se vilket skick de är i. Det som är fel eller utslitet kan man byta. Om rören är i hyfsat skick kan man göra en relining istället för stambyte.

Alla sorters fel blir åtgärdade

Ett stambyte innebär ett ingrepp i huset, så man kan skjuta upp det genom att istället renovera rören invändigt. En relining innebär att man sprutar in en beläggning på insidan av rören så att de håller längre och får en fin insida. Avloppsstopp åtgärdas bäst med spolning med högtryck och varmvatten.

Den vvs-montör som kommer till din hjälp har både kunskap och rutin, så du får professionella experttips på köpet. Du får veta hur rören ser ut och vad du kan göra för att de ska hålla sig i bra skick framöver. Att inte spola ner fett och matrester är ett tips som alltid är aktuellt och gångbart.

 

image

Regelbunden kontroll av rören

Det är lätt att säga att man ska göra regelbunden kontroll av sina avloppsrör, men sådant blir ofta bortglömt. Rören syns ju inte, så man tänker inte på dem till vardags, och andra saker känns roligare att investera sina pengar på. Först när något är fel eller stopp blir det akut att ringa en vvs-montör.

Men det är smart att ha en liten notering om att ringa rörmokaren emellanåt. Kommer en inspektör och kollar dina rör, är det mindre troligt att det uppstår akuta problem, som exempelvis vattenläckor.

Fler nyheter