En öppen eld, en gasolflaska och den stärkande kampen om att hålla värmen

17 augusti 2021 Mikael Barani

Det har sannerligen sin charm att bo lite mer rustikt, i varje fall då och då. Det är något med att inte leva omhuldad av samhällets alla bekvämligheter som gör att man känner sig mer levande. 
Plötsligt försvinner allt det där som man tar för givet och andra saker tar deras plats.
Om du måste elda för att hålla värmen uppskattar du också hur hårt arbete som krävs för att få tag i ved att bränna.

Begränsningarnas frihet

För i samhället får vi allt serverat på ett fat. Det är klart att det inte är något fel i detta. Det har trots allt tagit generationers kamp och uppoffring för att ta oss hit. Det är något som vi verkligen ska uppskatta och vara ödmjuka inför.
Samtidigt är det lätt att man mister denna uppskattning om man aldrig får kämpa för det man tar för givet.

Att göra något mer än att vrida på reglage eller trycka på knappar för att saker ska lysa eller bli varma är sådant som fostrar en stark karaktär.
Visst är det skönt att kunna ha en gasolflaska som backup för att hålla stugan varm, samtidigt finns det som sagt något i kampen – om så bara att bära ved som man har köpt i affären.

De flesta skulle nog må bra av att då och då ta för sig av denna kamp mot allt annat i naturen. Att verkligen få kämpa för att hålla sig varm, äta ett varmt mål mat och finna en bra plats att sova på – det är sådant som ger perspektiv här i livet.
För är det något som vi har påmints om under det senaste året är det alla tings bräcklighet. Att vänja sig vid ett lite tuffare liv då och då är som sagt något som stärker det mentala immunförsvaret.

Fler nyheter