single-image

Då behöver du bygglov

Att göra om ett hus, både invändigt och utvändigt brukar kännas som ett roligt projekt, så länge man inte tar sig vatten över huvudet. Om man till exempel köper ett begagnat hus där mycket måst renoveras och göras om kan det vara bra att ha god tid på sig, trots att man har en tidsram, så att man inte hela tiden känner stress över att det måste bli färdigt.

När man köper ett nytt hus eller om man bor i ett äldre hus sedan länge som behöver fixas och renoveras upp, då är det viktigt att budgetera både för in- och utsidan. Det är lätt att bara fokusera på insidan till en början och när det är dags att påbörja projekten på husets utsida så kanske inte tiden eller pengarna räcker till.

Något man också ska tänka på är att om man ska byta kulör på fasaden så är det viktigt att kolla om man behöver söka bygglov. Det är inte bara när man bygger som detta kan behövas. Om man behöver söka bygglov och inte gör det utan påbörjar projektet ändå kan det hända att man behöver skicka in en anmälan i efterhand och även betala ett vite. Ville det sig illa kan det också bli så att ansökan om den valda kulören inte går igenom och man måste då återställa huset i dess ursprungliga färg, vilket naturligtvis både känns onödigt och kan bli kostsamt. 

När man ska ansöka om bygglov och är osäker på vad som gäller eller hur man går tillväga finns en bra sida att besöka som heter hus-bloggaren.se, https://hus-bloggaren.se/behover-man-bygglov-om-man-vill-byta-farg-pa-fasaden/.

Här har de samlat att information man behöver i en artikel, vilket är guld värt. Att själv söka information från olika sidor för att få svar på sina frågor och funderingar kan kännas krångligt och därför är den här sajten superbra att använda sig av. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.