Choklad utan socker är ett bra alternativ för den som vill bli sockerfri utan att behöva välja bort godsaker

15 februari 2022
Cecilia Olsson

advertorial

Choklad är en produkt som är fantastiskt god att äta precis som den är eller att använda i olika desserter och bakverk. Genom att ha en chokladbit tillgänglig i väskan eller jackfickan så har man dessutom alltid tillgång till lite energi när man börjar få en dipp under dagen. Det är dock inte alltid så bra att stoppa i sig socker, eftersom det inte innehåller något annat än tomma kalorier och dessutom kan orsaka hål i tänderna. Tyvärr så har choklad ofta ett högt sockerinnehåll, om man inte väljer sockerfri choklad såklart!

Man kan må bättre av att välja sockerfria produkter

Sockerfri choklad är det perfekta valet för den som vill minimera intaget av onödigt socker. Socker innehåller som sagt inga nyttiga ämnen utan används för att tillföra söt, god smak. Det finns dock andra saker som kan tillföra den goda smaken utan att produkten får ett högt kaloriinnehåll.

utan socker

Sötningsmedel används ofta som sockerersättning eftersom de kan göra produkter söta utan att tillföra en massa kalorier. Det kan vara extra viktigt om man försöker gå ner i vikt eller vill ligga kvar på sin målvikt, eftersom ett överskott av kalorier bidrar till att man går upp i vikt. Det finns såklart flera faktorer som spelar in men det är en bra början att försöka minimera onödigt socker och extra kalorier i sin dagliga kost. 

Sockerfri choklad i olika smaker

Hos EASIS hittar man sockerfri choklad i olika smaker som enkelt kan stilla sötsuget. De har mörk, ljus och vit choklad samt choklad med olika smaker såsom pepparmint, karamell och många fler. Istället för att söta chokladen med socker så använder EASIS sötningsmedel från steviaplantan (steviolglykosid) i kombination med det kalorifria sötningsmedlet erytritol. Dessa två sötningsmedel kompletterar varandra väl och ger chokladen en söt smak samt härlig konsistens utan att tillföra extra kalorier från socker.

Fler nyheter