Att nöta sig fram till framgång

18 mars 2020 Mikael Barani
Att nöta sig fram till framgång

Utan att förringa riskerna med det rådande viruspandemin så finns det också fördelar med att vi inte ska röra på oss i onödan i det offentliga. Till exempel så har man nu den perfekta anledningen till att börja lära sig spela ett instrument. 
Ska man vara hemma så kan man ju lika gärna göra något kreativt av det hela.

Om man inte redan har det instrument som är intresserad av så är det bara att snabbt klicka hem det via DanGuitars smidiga webbshop. Okej, det är förstås skillnad på en ukulele och ett trumset, men allt går faktiskt att få levererat – och snabbt dessutom. 

Är det så att du redan har ditt instrument så är det bara att sätta igång redan nu. Inspiration finner du förstås på nätet där det finns ett nästintill oändligt antal instruktionsfilmer för den som känner sig manad.
Den som tillhör den lite äldre musikskaran kunde nog aldrig föreställa sig att det skulle vara så lätt att få tillgång till kunniga musikers expertis. För bara någon generation sedan så var man glad om man fick tag i ett avspelat VHS-band med någon obskyr snubbe som lärde ut sina tricks. Att idag bara kunna klicka för att få tillgång till kunskapen från världens bästa musiker, det är nästan svindlande hur stort det är.

Men sedan behöver man förstås en ingrediens till, minst: Disciplin. Att ha förmågan att sitta och nöta, timme efter timme, dag efter dag, för att bli bättre… ja det ökar förstås chanserna till att man en dag kommer att bli en riktigt grym musiker.
För visst kan det kännas segt att nöta skalor, mönster och annat, men belöningen kommer längre fram.
En dag inser man plötsligt att man faktiskt kan börja bryta mot spelets regler – för att man kan dem så väl. 
När man är på den nivån så öppnar sig en helt ny dimension av musik upp för en.

Fler nyheter